2015. október 25., vasárnap

Veronica Roth: Insurgent - A Lázadó



Borító: 10/10, gyönyörű, imádom a fát, a színvilágot, csak a cím szürke-barna párosítása egy kicsit furcsa számomra

Sorozat: Divergent #2

Fülszöveg: Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

Véleményem: Vegyes. Nagyon vegyes.
Tris egyre idiótább, amit azzal próbáltak meg kimagyarázni, hogy előtört belőle az Önfeláldozó énje. Tehát hőn szeretett Beatrice Priorunk mindenáron fel akarja áldozni magát a szerettei/a világ/édesmindegy mi miatt, akkor is, ha semmi szükség erre és senki sem kíváncsi rá. :D
Az írónő mély depresszióba ejtette főhősnőnket (köszönet érte), ami vitathatatlanul szükséges volt (mert elég irreális lenne, ha csak úgy hipp-hopp túltenné magát a legjobb barátja megölésén), de néhol már egy kicsit sok. Vagyis ugyanazokat a gondolatköröket futtatja le az olvasóval újra és újra, nem nagyon változik semmi. Nem közelíti meg más oldalról a történteket, a bűntudatnak ugyanazt a válfaját járja végig minden alkalommal.
A hősszerelmesek kapcsolata alapjaiban ingott meg. Sokat veszekedtek, egyre távolabb sodródtak egymástól, épphogy nem szakítottak. Épphogy.
Nyilván minden kapcsolatnak vannak hullámvölgyei, és ez az, amit sok YA könyv kihagy. Na ez pont nem ilyen. Ez a könyv mélypontnak lett szentelve a sorozat ívét illetően, és a feladatott teljesítette. Ez egyfajta átvezetést, "hidat" épít az első és a harmadik könyv között, amiben remélem túllendülnek a problémákon, és újult erővel szállhatnak szembe mindennel. :)

A világ kitárult az olvasó számára, megismerhettük a többi csoport működését, és nem csak az Önfeláldozó-Bátor páros helyzetét a történetben.

Rest in peace *spoiler*    Marlene    *spoiler vége* :'c. Miért a kedvenc szereplőmet nyírják ki, miéééért?


Még egy dolgot emelnék ki. AZ ORBITÁLIS FÜGGŐVÉGET!!!
Nagyjából ilyen érzés befejezni a könyvet

Még nem végeztünk, Veronica Roth.

Értékelés: 10/7

*Film: nem tetszett. Végig se néztem. Egyszerűen nem tudott lekötni. Csalódás volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd meg a véleményed! xx